Blog
Blog

Tura Çıkanların Yanında Muhakkak Olması Gerekenler

1. Yurt dışına tatile giderken yanımıza almamız gerekenler nelerdir?

Tatile giderken yanımıza neler alalım? Olmazsa olmaz eşyalar nelerdir? Nasıl kıyafetler alalım? Gideceğimiz yere dair rehber bir kitap edinelim mi? Nasıl aksesuarları mutlaka yanımızda götürmeliyiz? Gideceğimiz ülkenin hava tahmini, seyahate neler götürülür, eşya listesi, ülke kitapları..

 

Yurt dışına tatile çıkmadan önce mevsim koşullarını, iklimi, hava durumu ve tahminlerini öğrenelim. Yurt dışında kalacağımız süre 1 haftayı aşıyorsa, hava tahmini yapılmamış kısmı için yıllık ortalamaları kontrol edelim. Hava durumuna mevsime göre ince ve kalın kıyafetler alalım.

Yurt dışına tatile giderken yanımıza almamız gerekenler arasında pasaport ve kimlik, banka kartı ve kredi kartı, uçak bileti şart. Ayrıca bir el lambası, terlik, şapka, kişisel temizlik ve bakım ürünleri götürmek gerekir. Vitamin, ağrı kesici gibi ilaçların yanında birçok yerde sinek kovucu da gerekir. Fotoğraf makinesi ve aksesuarlarını unutmamalıyız.

Ülkeler hakkında bilgi veren seyahat kitapları yurt dışında gezerken çok yararlı oluyor. Gideceğimiz ülkedeki Türkiye büyükelçiliğinin adres ve telefonunu, o ülkede yoksa komşu ülkedeki elçiliğin bilgilerini edinmekte fayda var.

 

2. Tatile çıkarken nelere dikkat etmeliyiz?

Tatile giderken nelere dikkat edelim? Bilet ve pasaport kontrolü yapmak gerekir mi? Yanımıza para almamız gereken parayı nasıl ayarlayalım? Faturalarımızı ödeyip ödemediğimizi mutlaka kontrol edelim mi? Gitmeden önce evde ne gibi kontroller yapalım? Kalacağımız yeri mutlaka ayarlamış mı olmalıyız? Yurt dışı seyahatlerde dikkat edilecekler, gidilecek ülke seçimi, para çekme, pasaport ve bilet tarihi, seyahatte harcamalar..

 

Yurt dışında gideceğimiz ülkeleri seçerken dikkat edeceğimiz en önemli konu güvenlik. Fiyatları da öğrenmeliyiz. Ülke seçerken sizi nelerin mutlu edeceğini göz önünde bulundurmalısınız; bakir bir doğa mı, tarihi kentler mi, deniz veya dağlar mı?

Pasaportunuzun geçerlilik süresinin bitmesine en az 6 ay kalmış olmalıdır. Biletinizin tarih ve saatini kontrol etmenizi öneririm.

Yurt dışına çıkarken bir miktar nakit para, kredi kartı ve ATMbanka kartı almalıyız. ATM kartından kendi hesabımızdaki parayı o ülkenin para birimi olarak çekebiliriz.

Tatile çıkarken evde gaz, elektrik ve suyu kapatmalı, kapıyı iyice kilitlemeliyiz. Kalacağımız ilk şehir için rezervasyon yaptırmak işimizi kolaylaştırır. Serbest gezecekseniz diğer yerlere rezervasyon yaptırmayın.

 

3. Yurt dışı seyahatte güvenliğimiz için nasıl önlemler alalım?

Seyahatte güvenlik için neler yapmalıyız? Nasıl yollar tercih edelim? Paramızı nasıl muhafaza edelim? Kredi kartı taşıyalım mı? Paramızın hepsini yanımızda taşımamamız mı gerekir? Paramızı bölelim mi? Seyahatte güvenlik, önlemler, para koruma, güvenli çanta, tehlikeli yerler, uyarılar, seyahat çantası, banka kartı, kredi kartı, pasaport çantası, bel ve omuz çantaları. Güvenli yolculuk nasıl yapılır?
 

Yurt dışında seyahat edeceğimiz ülke ile ilgili rehber kitapların "warnings – dangers" kısmında o ülke ile ilgili uyarı ve tehlikeler yazar. Şehirlerin merkezi ve iyi aydınlatılmış bölgelerinde gezelim. Tren istasyonu çevreleri genelde tehlikeli olur.

Paranızı mutlaka bölün; bir kısmını kaldığınız yerde bırakın, günlük harcama için biraz ön cebinize, daha fazlasını ise iç cebinize veya güvenli pasaport çantasına koyun. Fazla paranız olduğunu belli etmeyin, göstermeyin. Gezi rehber kitaplarındaki uyarılar (warnings) kısmını okuyun.

Yurt dışında kredi kartından kendi hesabınızdan para çekemezsiniz, kredi çekmek zorunda kalırsınız. Mutlaka ATM banka kartınız yanınızda olsun, kendi mevduat hesabınızdan yurt dışında o ülkenin parasını çekersiniz, küçük bir komisyon kesilir sadece.

Yurt dışı gezilerden günlük bir omuz çantası veya gözleri kapalı bir bel çantası, ve en güvenlisi giysinin içine giyilen pasaport çantası taşıyın.

DİĞER YAZILAR

1990'dan beri hizmetinizde!
150'nin üzerinde acente
256 BIT SSL ile Güvenli Alışveriş
Türkiye'nin Her Yerinden 444 07 20